En väg in i fastighetsbranschen

Som företag så kanske du äger den fastighet som ni befinner sig i, att utöka ert fastighetsinnehav kan vara en bra affär. Fastigheter är något som står sig och kan vara lönsamt i längden, att hyra ut kontor och lokaler till andra företag kan vara ett bra extra ben att stå på.

Om det är så att ert företag börjar ha ett par fastigheter så kan det vara lönande att ha ett par personer anställda som sköter om dessa fastigheter. Många gånger så är det ett löpande underhåll som behöver göra och det kan vara snöskottning på vintern och gräsklippning sommartid som gör att att ett par personer har sysselsättning året om som fastighetsskötare.

Om det är så att ni håller på att renovera er egna fastighet eller andra fastigheter som ni äger så kan ni med fördel kolla in BB Gruppen som säljer lås, säkerhet, beslag och inredning till offentliga lokaler. Om ni är i behov av dörrautomatik så är det dit ni ska vända er. BB Gruppen finns från Kiruna i norr till Malmö i söder så leta upp en representant i närheten där ni befinner er.

Att hålla lokaler och fräsch gör det enklare att hyra ut och behålla befintliga hyresgäster. Se till att försöka tillgodose hyresgästerna önskemål om något som de önskar förändra för att den verksamhet de bedriver kan förbättras. En nöjd hyresgäst betalar sig i längden. Även värdet på fastigheten håller sig med ett regelbundet underhåll och eventuella förbättringar.

Är du privatperson och vill ha en del av fastighetskakan kan du köpa en fastighet och bli en egenföretagare på sidan av ditt vanliga jobb. Har du tur i branschen kan detta bli din nya karriär. Börja med att köpa en fastighet i ett område du är familjär med och beräkna noga vad du kommer att ha för utgifter och inkomster. Det kanske inte är den bästa idén att köpa en fastighet som behöver nytt tak eller stambyte inom ett år, om du inte har kapital att investera i renoveringen. Se också till att du har tid att lägga ned på fastigheten, om du inte har råd att anställa en fastighetsskötare är det du som blir ringd när fönster går sönder, brandvarnare behöver bytas och hyresgästerna får problem med el eller vatten.