Stora innovationer i Sverige

Sverige har genom åren visat sig vara ett stort land för innovationer och det finns fortfarande många som arbetar med att ta fram produkter och lösningar som kommer att kunna ha stor inverkan på oss.

Om vi tittar framåt så finns det redan idag olika lösningar som tagits fram för att förenkla och förbättra. Idag så kan vi använda oss av solens ljus och genom fiberoptik belysa inomhus långt ner i byggnader helt utan fönster. Den tekniken som tagits fram för detta ligger i framkant och är utvecklad av företaget Parans i ett FoU-samarbete med Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg

Tittar vi tillbaka så kan vi imponeras av olika innovationer som förändrat och förenklat för oss både i vardagen men också för vårt arbetsliv. Som exempel på några av de största uppfinningarna från Sverige; Tetra Pak, Lättbetong, Sfäriska kullagret, Lidokain, Säkerhetständstickan, AGA fyren och skiftnyckeln för att nämna några. Vissa saker som uppfunnits har haft en otrolig betydelse för oss och fortfarande så använder vi oss av dessa.

Framtiden ligger där och väntar på fantastiska lösningar och vi kommer mest troligt få se ännu fler innovationer från Sverige. Det är spännande att se vad som kommer fram av allt som arbetas med och vad som kommer att göra intryck på oss. En del innovationer hamnar i glömska medans andra etsar sig fast och gör en otrolig förändring för många människor.